Geplaatst op

Do’s en Don’ts voor het aanpassen en verzorgen van beha’s

Aangezien we de laatste tijd veel vragen krijgen over wat wel en niet moet worden gedaan bij het verzorgen van beha’s, dacht ik dat ik hier alles zou samenstellen om u een uitgebreide lijst te geven van wat u wel en niet moet doen met bh-verzorging.

Zorg

1. Je BH wassen kun je op de hand doen of in een speciaal waszakje in de wasmachine.
Was je beha’s met de hand in een gootsteen gevuld met lauw warm water en een heel klein beetje zacht reinigingsmiddel, zoals een handwasmiddel of een neutraal wasmiddel dat doorgaans als bijkomend voordeel heeft dat het hypoallergeen is om huidgevoeligheden te voorkomen. We raden aan Woolite® te vermijden, omdat hierdoor de poriën van de stof kunnen verstoppen. Gebruik geen wasverzachter. Gebruik geen shampoo.

Als u een wasmachine gebruikt, gebruik dan de meest zachte cyclus, met lage temperatuur doe uw bh’s in een speciaal lingeriewaszakje om je BH’s te beschermen. Niet te veel bh’s tegelijk. Laat de haakjes niet los; dit kan klitten veroorzaken die je niet wilt, scheuren in het kant maken of ergens achter blijven hangen.  Voorkeur is om bh’s altijd of tenminste zoveel mogelijk op de hand te wassen.

Laat de BH geen uren weken, bh sommige bh’s kan de beugel gaan roesten en het maakt de vezels kapot.

Draai of wring een natte bh niet uit, een beetje voorzichtig knijpen om het ergste water af te voeren is prima, maar wees voorzichtig.

Tip: Witte bh’s blijven langer wit door een schepje natrium biocarbonaat toe te voegen (ook wel bakingsoda).

2. Plaats je BH niet in een droger.

Een BH mag niet in de droger, door de vele draaibewegingen vervormt de cup-maat en door de hitte houdt deze vorm vervolgens aan (in geval van voorgevormde bh’s). Ook zorgt de droger ervoor dat bh’s hun elasticiteit verliezen, of zelfs het elastiek uit de stof komt zetten, omdat het elastiek niet tegen de hitte van de droger kan. Geef het wat extra tijd om in de openlucht te drogen en zorg dus dat je altijd een extra bh hebt. Hang je BH niet aan de bandjes op aan een droogrek, zo verliezen ze hun pasvorm en rekt de bh uit, omdat het vocht de bh zwaar maakt en zo rekt het elastiek te veel uit. Gebruik bijvoorbeeld een kledinghanger met een broekenlat en hang uw bh’s over de broeklat, zodat het middenstuk van uw bh leunt op de lat. Of laat ze liggend drogen, bijvoorbeeld bovenop een droogmolen.

3. Berg voorgevormde BH’s op met beide cups open.
Stop nooit de ene cup in de ander! Daarmee vernietig je de vezels en de vormen, het maakt de randjes van de cups hobbelig en verkort de levensduur van de BH.

Kortom:

 • respecteer de kleuren, geen lichte met donkere was combineren, wit bij wit
 • niet te veel wasmiddel
 • gebruik een mild wasmiddel
 • geen wasverzachter, dit zorgt ervoor dat elastiek kan gaan lubberen
 • geen shampoo of andere reinigingsmiddelen; dit maakt de vezels kapot
 • niet te lang laten weken
 • was op een lage temperatuur
 • zorg ervoor dat de sluiting van de BH dicht is
 • vouw de BH dubbel: Let op: Bij voorgevormde BH’s draai de cups in elkaar, dus niet deuken!
 • doe het liefst 1 BH tegelijkertijd in het waszakje
 • stop het waszakje tussen de andere was, maar doe de trommel niet overvol.
 • luchtdrogen, dus niet in de wasdroger

Houd van je lingerie!

Bij Milo Lingerie houden we van lingerie en we weten zeker dat je dat ook doet. Onze beha’s, slipjes, shapewear en andere lingerie zijn onze meest delicate, maar toch meest machtige kledingstukken; ze verduren uren aan slijtage, maar er wordt nog steeds verwacht dat ze er mooi uitzien en luxueus aanvoelen, comfort bieden maar toch datgene doen waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk ondersteuning bieden. Hoe beter onze delicatesse wordt verzorgd, hoe langer ze fris en ondersteunend zullen zijn, wat betekent dat u het meeste uit uw mooie investering haalt.

Als je klaar bent om je garderobe op te frissen, hebben we een mooi assortiment ondersteunend, soepel ondergoed, mooie, ondersteunende beha’s en prachtige lingerie in stijlen die ondersteunen, soepel en mooi zijn. Geef toe aan je zachtere kant!

Aanpassen

Over de juiste BH maat zou ik eindeloos kunnen schrijven, we hebben hier dan ook meerder blog artikelen overgemaakt, maar we houden het in dit artikel even kort en krachtig over de do’s en dont’s. En korte tips.

 • Zorg er bij het uitproberen van een nieuwe BH voor dat de band parallel is met de voorzijde (de omvangsband moet recht zitten en niet omhoog naar uw bovenrug kruipen. En kijk bij het aanpassen of er twee vingers tussen de band en de huid passen.
 • Probeer nooit een nieuwe BH uit met gebruik van de strakste stand in haakjes. Neem altijd een beha in de ruimste stand, of hooguit in de middelste stand. Dit omdat de band zich in de loop van de tijd wat uitrekt, zo kunt u de bh weer wat strakker zetten als dit is gebeurd, zodat de band nog steeds de juiste ondersteuning biedt.
 • Neem geen genoegen met een beha die beugels heeft die porren, pijn doen of in uw borstweefsel of oksels graven.
 • Overweeg zustermaten wanneer uw gemeten maar snel niet meer lekker zit. Zuster-dimensionering is wanneer u een omvangsmaat naar beneden gaat en een cupmaat omhoog gaat óf een omvangsmaat omhoog en een cupmaat omlaag gaat. Voorbeeld: een 75C zou een 70D of een 80B kunnen proberen. Let op: Dit werkt niet voor iedereen, de ene vrouw kan dit prima hebben, de andere vrouw kan niets anders dan haar eigen maat dragen. Wanneer u bijvoorbeeld bij een 75C, na loop van tijd al vrij snel het haakje op de strakste stand moet zetten, zou u bij uw volgende aankoop een 70D kunnen proberen. De cupdiepte komt overeen, maar de omvang wordt iets strakker. De beugel wordt wel iets breder, dus let wel dat de beugel niet te veel in uw ribben of oksel prikken.  Bent u in de zomer vaak een beetje opgezet door het vasthouden van vocht en gaat uw bh wat knellen, maar u kunt uw haakjes niet ruimer zetten? Overweeg dan een 80B, de  cupdiepte komt overeen, maar de omvang wordt iets wijder. De beugel wordt wel iets smaller, dus let wel dat de beugel niet te veel in uw borstweefsel steekt.
 • Gebruik de scoop-swoop methode om uw bh aan te trekken. Een andere methode is de bh achterstevoren aan trekken, aan de voorzijde in het smalste deel van uw taille de haakjes vastmaken, de BH draaien en zo over uw borsten hijsen.
 • Realiseer dat niet elk beha model voor elke persoon zal werken.
 • Weet wel dat je niet altijd dezelfde maat draagt ​​van merk tot merk.

Zie onze uitgebreide handleiding voor een goedpassende BH ons blog artikel “Alles wat u moet weten over een goedpassende bh” en “Meten is weten: Uw BH maat bepalen”