Geplaatst op

​Een bikini kopen? Bekijk onze tips

We hebben al geleerd hoe we ons figuur beter kunnen laten lijken door het juiste badpak of model bikini te kopen, maar daar heb je niet zoveel aan als je niet even naar de winkel kan gaan om wat dingen te passen. Naast de huidige omstandigheden (covid-19) is dit voor veel vrouwen de realiteit. Het vooruitzicht van onszelf zien in een grote spiegel met felle lichten, die meestal niet erg subtiel gericht staan – wellicht zelfs mensen die meekijken – maakt zelfs de meest moedige vrouw onzeker. Maar, tegen wil en weten in, hoeft het eigenlijk helemaal niet zo eng te zijn. Het kan plezierig, zelfs leuk worden! Een bikini kopen moet een fijne ervaring zijn omdat je zo met het volste vertrouwen het zomerseizoen in kan gaan. Een zelfverzekerde vrouw ziet er altijd het beste uit. In de onderstaande tips lees je hoe!

Online je bikini kopen: spannend!

Je kan meerdere redenen hebben om je bikini online te kopen, bijvoorbeeld:

  1. Lekker makkelijk: niet meer naar de winkel!
  2. Je hebt een hekel aan die benauwde pashokjes, of de lichtval maakt je enorm onzeker
  3. Vaak wat meer unieke bikini’s. Dus geen bikini die iedereen al heeft!

Het kan wel lastig zijn als je niet weet hoe bepaalde modelletjes uitvallen of hoe de kleur in het echt er uit zou zien. Echter, veel online winkels hebben een goede retour service, waardoor je niet bang hoeft te zijn om opgezadeld te zijn met een bikini die je niet mooi vindt of niet past. Bekijk bijvoorbeeld hoe makkelijk je bij Milo Lingerie kunt Ruilen & retourneren.

Onze nummer 1 tip:
Badkleding wordt groter als het nat is en hoe zal invloed gaan hebben op hoe het je lichaam ondersteund. Als je moet kiezen tussen een strak of een los badpak/bikini kies dan de kleinere. In het begin voelt het wellicht wat te strak, maar je zal merken dat na een rondje zwemmen de badmode al wat losser gaat zitten. Dit geldt zowel voor de omvang van de top als voor het broekje. Het is natuurlijk niet zo fijn als na een paar keer zwemmen je broekje afzakt als je jezelf optrekt aan de rand van het zwembad.

Hoe zie ik er straks op het strand uit? Valt de bikini wel mooi?

Hoewel de meeste vrouwen dromen van een bepaald figuur, is dit niet altijd haalbaar en zeker ook niet altijd realistisch. Iedere vrouw is anders gebouwd: als je bijvoorbeeld brede heupen hebt, dan krijg je dit niet weg met sporten of lijnen als je lichaam zo gebouwd is. Hieronder lees je de tips over de modellen en welke geschikt zijn voor welk figuur.

De gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw is overigens maat 42 (Bron: VROUW, Telegraaf.nl). Waar de gemiddelde man ook nog eens gek op is! Laat je daarom dus ook niet van de wijs brengen door fashion magazines, de tv, catwalks of instagram. Probeer je wel goed te kleden! Leg extra nadruk op je positieve punten en focus je niet op een paar dingen die je minder leuk vindt van jezelf. Juist die punten maken je namelijk speciaal en sexy.

Kies een model dat bij je past!

Maak een goede keuze voor wat voor soort topje en broekje jij wilt. Het belangrijkste is dat jij je er goed bij moet voelen. Koop liever een gewoon broekje als jij je niet prettig en/ of sexy voelt in een Brazilian broekje. Neem ook geen Halter bikini indien je een grote cup maat hebt en van plant bent veel te rennen op het strand.

Verschil halter en triangel bikinitopje:

  • Halter topje: een halter bikini heeft een bredere band om de nek. Deze bikini biedt meer bedekking. Ook geeft een halterbiniki vaak wat meer steun onder de borsten omdat hier ook een bredere band zit.
  • Triangel topje: een triangel bikini bestaat uit twee driehoekige stukjes stof. Deze lift, vormt en benadrukt de borsten, maar zijn minder geschikt voor grotere cupmaten of borsten die wat meer steun nodig hebben.

Verschillen tussen de bikinibroekjes:

  • De normale bikini slip: is een veelal laag op de heup vallend bikini broekje en een normale bedekking aan de achterkant. Tevens het bekendste en meest gedragen bikinibroekje;
  • Brazilian broekje: een brazilian broekje heeft halve dekking aan de achterkant;
  • Hoge bikinislip: is vaak wat lager uitgeneden en wat meer bedekking op de buik. Geeft soms lichte correctie of is geplooid, waardoor je buikje wat minder prominent aanwezig is. De bedekking aan de achterkant is normaal, tot extra.

Touwtjes of niet?

Door touwtjes lijken je heupen minder breed. Als je geen touwtjes neemt (zoals je meer traditionele bikini broekjes), dan lijken je heupen breder en accentuur je dus je figuur.

Mix en match

Nieuw in de bikinimode is “mix en match”. Vroeger kon je alleen bikini sets verkopen. Met andere woorden: een bikini topje en broekje die qua maat bij elkaar horen. Maar geen vrouw is hetzelfde. Dus tegenwoordig is dat anders en kan je zelf een topje en broekje bij elkaar zoeken.

Kies de juiste maat!

Het belangrijkste van een bikini is dat deze past! Voordat je een bikini koopt, bekijk je daarom goed de maattabel om er zeker van te zijn dat deze past.

Denk er daarbij om: het gaat er niet om welke maat je hebt, maar of de bikini goed past! Of dat nu een grote of kleine maat is, dat is niet relevant. Een te kleine of te grote bikini ziet er namelijk niet uit op het strand.

Laat je ook niet verleiden door verschillende maten van verschillende bikini merken. Een maatje S van merk of model x kan precies dezelfde maat zijn als maatje M van merk of model y. Het gaat om de heup (voor broekjes) en cup (voor topjes) maat die je daadwerkelijk hebt.

Twijfel je over de maat en zit je tussen twee maten? Neem dan de grotere maat. Soms zegt men wel eens dat je daar dunner in lijkt.

Welke bikini past bij mijn figuur?

Hello summer! We’ve missed you! Lekker naar het strand om te genieten van de zon! Maar welke bikini trek jij aan naar het strand? Deze bikini stijlgids helpt jou om je favoriete bikini stijl te vinden. Omdat elk lichaam uniek is hebben wij gekeken naar de 5 meest bekendste lichaams figuren. Ben je op zoek naar een bikini voor een peerfiguur? Of heb jij een appelfiguur of zandloperfiguur? Vind hier een bikini stijl die perfect past bij jouw figuur! En geen zorgen, deze bikini tips zijn puur bedoelt ter inspiratie! Je moet uiteindelijk gewoon dragen waar jij je comfortabel in voelt of wat jij leuk vindt. Dat jij een bepaald lichaamstype hebt betekent uiteraard niet dat je alleen de gesuggereerde bikini kan dragen. Dus laat je inspireren en geniet van de zomer!

Peerfiguur

Heb jij een peerfiguur? Lees: smalle schouders en slanke taille, heupen die breder dan je schouders zijn en vollere boven benen en billen.Probeer dan vooral de nadruk op je bovenlichaam te leggen! Draag bijvoorbeeld een strapless (bandeau) bikini om je schouders breder te laten lijken. Of kies voor een bikini top met een kleurrijke en/of felle print. Ben je onzeker over je onderlichaam? Kies dan een broekje met een hogere taille. Deze laat je heupen optisch smaller lijken en verdoezelt een eventueel buikje. Een andere optie die ook altijd goed werkt is een matching pareo!

Appelfiguur

Ben jij gezegend met dunne benen maar heb je een korter bovenlichaam? Kies dan voor een lager en/of hoog uitgesneden bikini broekje. Zo verleng en accentueer je jouw bovenlichaam en laat je jouw benen langer lijken! Vooral bikini broekjes in felle kleurtjes of met een leuk printje zullen je goed staan! Wil je je buikje verhullen? Kies dan bijvoorbeeld voor een high-waist bikinibroekje. Liever wat meer bedekking? Kies dan een badpak of tankini met plooien rond je taille. Door deze plooien creëer je meer volume aan de bovenzijde en leg je de nadruk op het smalste gedeelte van je taille.

Zandloperfiguur

Heb je een smalle taille, bredere heupen en een goed paar schouders? Dan ben jij in het bezit van het super vrouwelijke zandloper figuur. Leg de nadruk op je taille en accentueer je schouders door te kiezen voor bijvoorbeeld een mooie haltertop. Heb je een grotere cup maat? Kies dan voor goede ondersteuning. Een bikini top met een beugel en rechte bandjes zijn ideaal. Wanneer je de top iets kleiner wilt laten lijken kies je voor één kleur, maar kun je de speelse twist behouden met kleine versieringen.

Atletisch figuur

Ben je smal gebouwd en heb je subtiele rondingen? Dan heb jij het figuur van een astonishing athlete. Om je figuur wat meer vorm te geven waar nodig kun je kiezen voor wat meer uitgesproken bikini’s. Draag een top met bijvoorbeeld ruches, franjes en/of prints om meer volume te creëren. Of ga voor een triangel top (met extra padding). Om je heupen meer vorm te geven kun je het beste een klein bikini broekje kiezen met touwtjes aan de zijkant. Door de verstelbare bandjes creëer je meer curves!

V-silhouet

Zijn jouw schouders breder dan je heupen? En ben je voller aan de bovenkant dan aan de onderkant? Dan heb je een v-silhouet. Je kunt je figuur in balans brengen door de aandacht naar beneden te trekken. Draag bikini broekjes in felle kleuren en kies een top in een egale, donkere kleur. Of kies een vrolijk broekje met extra (cute) details zoals franjes. Als je ook een grotere cupmaat hebt is het fijn om een top te dragen die voldoende ondersteuning bieden. Draag dan bijvoorbeeld halter tops of bikini tops met beugel.

Nog wat kleine tips:

Heb je de bikini eenmaal in huis en weet je zeker dat hij goed zit? Knip het maat en waslabel er gewoon uit! Want die weet hoe dan ook altijd uit je bikini te fiepen na het zwemmen. Minder charmant. Maar was je bikini wel altijd na het zwemmen met de hand en doe deze niet in de wasmachine! In onze FAQ vind je nog extra tips over hoe je het beste je badmode kunt behandelen.

Tot slot..

Een bikini kopen betekend meestal zon, zee en strand! Dat is dus lekker ontspannen in de zomer. Neem dit gevoel van geluk en ontspanning dus ook bij het kopen van een bikini! Na het lezen van deze bikini tips and tricks: succes!!

Dorina Veracruz Beugelbikini Corrigerend Broekje